Фірма Rhopoint спільно з автомобільними гігантами Audi AG і Volkswagen AG розробила інструмент для комплексного контролю споживчих оптичних властивостей поверхонь, що вводить абсолютно новий стандарт вимірювань в автомобільній індустрії і не тільки. Інноваційна технологія моделює сприйняття оптичних характеристик людським оком, вводячи оригінальні параметри контролю, який революціонізує розуміння і обмін інформацією про зовнішній вигляд поверхні виробу.

Використовуючи технологію TAMS ™ (Total Appearance Measurement System), інструмент вимірює і контролює такі характеристики, як контрастність (Contrast), різкість (Sharpness), хвилястість (Waviness) і розмір (Dimension), з яких обчислюються такі глобальні параметри, як якість (Quality ) і гармонія (Harmony).

За словами розробників, така система дозволяє максимально поліпшити обробку поверхні, використовуючи поліпшені критерії якості і прибравши суб’єктивність в її візуальною оцінкою.

Компактний ручний прилад найбільш ефективно працює на середньо- і високо-блискучих поверхнях і в першу чергу, орієнтований на використання в автомобілебудівній галузі.

Детальну інформацію можна подивитися на сайті Konica Minolta, перейшовши за цим посиланням: http://www.konicaminolta.eu/

Світова прем’єра цього інструменту відбудеться на міжнародній виставці European Coating Show 2017.

Компанія Konica Minolta Sensing, співпрацюючи з Rhopoint і будучи його представником в регіоні EMEA, буде поставляти інструменти системи TAMS ™ своїм клієнтам ексклюзивно